Znižano

MAXIMA - Keramol ELASTIK - 25 kg

Lastnosti in uporabnost: KERAMOL Elastic je na osnovi hidravličnih veziv, posebno izbranih


agregatov, sintetičnih polimerov in dodatkov izdelano visoko elastično lepilo za keramične ploščice. Primeren je za notranjo in zunanjo uporabo za stenske in talne površine. Temperaturno obstojen od -20°C do +70°C. Priporočamo ga za uporabo v kopalnicah, kuhinjah, v objektih s talnim gretjem, bazenih, balkonih in terasah in v vseh primerih, kjer so keramične ploščice izpostavljene visoki vlagi in temperaturnim spremembam. Primeren je za lepljenje ne vpojnih ploščic, kadar je površina zahtevna, kritična in deformabilna.


Šifra: V-972381

Razpoložljivost: Na zalogi

Brez DDV: 21,32 € Z DDV: 26,01 €
Podrobnosti
Opis

Lastnosti in uporabnost:

KERAMOL Elastic je na osnovi hidravličnih veziv, posebno izbranih agregatov, sintetičnih polimerov in dodatkov izdelano visoko elastično lepilo za keramične ploščice. Primeren je za notranjo in zunanjo uporabo za stenske in talne površine. Temperaturno obstojen od -20°C do +70°C. Priporočamo ga za uporabo v kopalnicah, kuhinjah, v objektih s talnim gretjem, bazenih, balkonih in terasah in v vseh primerih, kjer so keramične ploščice izpostavljene visoki vlagi in temperaturnim spremembam. Primeren je za lepljenje ne vpojnih ploščic, kadar je površina zahtevna, kritična in deformabilna.

Način uporabe:

V 7 litrov vode počasi dodajamo 25 kg KERAMOL Elastic in mešamo, dokler ne nastane homogena zmes brez grudic. Po 15 minutah zmes še enkrat intenzivno premešamo. Zmes je nato pripravljena za vgradnjo. Odprti čas pripravljene zmesi je 2 uri. Podlaga, na katero nanašamo lepilo, mora biti nosilna in očiščena prahu, masti in druge umazanije. Velike razpoke en dan pred vgradnjo ploščic zapolnimo z lepilom KERAMOL Elastic. Pred nanosom lepila moramo podlago premazati z ustreznim osnovnim premazom MAXIKRIL, ki ga izberemo glede na stanje podlage. Če lepimo »ploščico na ploščico« podlago premažemo s premazom MAXIKRIL Ceramic. Lepilo nanašamo z zobato lopatico, tako da je najmanj 65% podlage prekrite z lepilom. Ploščice polagamo na naneseno lepilo, tako da jih pomikamo levo/desno in navzgor/navzdol. Fuge med ploščicami po 24 urah naknadno zapolnimo s fugirno maso FUGALIN. Orodje in ploščice takoj po uporabi temeljito operemo z vodo.

Delovna temperatura:

Delo opravljamo pri temperaturi +5°C do +30°C. Vremenske razmere lahko vplivajo na proces strjevanja.

Poraba: Od 2-5kg/m², odvisno od kakovosti podlage ter tehnike in načina nanašanja.

Trajnost in skladiščenje: 12 mesecev od datuma izdelave, odtisnjenega na embalaži. Skladiščiti v originalni, dobro zaprti in nepoškodovani embalaži v suhem in zračnem prostoru.

Dodatne informacije
Dodatne informacije
Spletna cena Ne