Splošni pogoji

Splošni prodajni pogoji podjetja KLP d.o.o. so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov, Zakonom o elektronskih komunikacijah in Zakonom o varstvu osebnih podatkov in določajo delovanje podjetja KLP d.o.o. ter urejajo poslovanje med podjetjem KLP d.o.o. in kupcem. Podjetje KLP d.o.o., PC Komenda, Pod jelkami 2, 1218 Komenda, davčna številka: SI85617369. Več o podjetju in vizitko podjetja dobite na:

 

Informacije o naročilih, dostavi in reklamacijah v zvezi s spletnimi nakupi

 

Pomoč pri spletnem nakupu

 • telefon: (01) 830 36 50 od ponedeljka do petka od 7:00 do 15:00
 • Informacije o poslovalnici in odpiralnem času dobite na naslednji povezavi.

Cene

Vse cene so v evrih in vključujejo DDV. Navedene cene veljajo le za nakupe preko spletne prodaje in se lahko razlikujejo od cen v prodajalni v PC Komenda. KLP d.o.o. si pridržuje pravico do dnevnih sprememb cen izdelkov brez predhodnega obvestila. Redne cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. V primeru, da je podatek o ceni napačen oziroma v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, ponudnik kupcu omogoči odstop od nakupa, hkrati pa se trudi poiskati rešitev, ki bo v obojestransko zadovoljstvo.

Naročila

 • Po oddaji naročila boste po elektronski pošti prejeli obvestilo "Novo naročilo v podjetju KLP d.o.o.", s katerim potrjujemo prejem naročila v čakalno vrsto. Običajno prejmete elektronsko obvestilo v 5 minutah, lahko pa se to časovno podaljša zaradi različnih nastavitev elektronskih poštnih odjemalcev.
 • KLP d.o.o. si pridržuje pravico do zavrnitve naročila v primeru, da artikla ni več na zalogi ali očitno napačnih cen, ki lahko nastanejo v primeru napak pri avtomatiziranih prenosih, o čemer vas bomo obvestili v najkrajšem možnem času. V primeru nejasnosti, preverjanja podatkov ali zagotavljanja pravilne dobave vas lahko pokličemo na telefonsko številko, ki ste jo vnesli v področje "Moj račun" oz. ob oddaji naročila.
 • Blago bomo pripravili v dogovorjenem roku in poslali na vaš naslov. O tem boste tudi obveščeni, na elektronski naslov vam bomo poslali obvestilo"Pošiljka iz spletne prodajalne KLP je bila oddana dostavni službi". V primeru, da ste naročili blago, ki ga zaradi nepredvidljivih razlogov ne moremo odpremiti v obljubljenem roku, vas o novem dobavnem roku obvestimo po telefonu ali na vaš elektronski naslov.
 • Po prejemu kupnine bomo vaše naročilo zaključili.

V kolikor potrebujete pomoč pri oddaji naročila nas lahko pokličete na telefon: 01/830-36-50 med 7.00 in 15.00 uro, od ponedeljka do petka, ali pošljete e-sporočilo na naslov info@klp.si .

Načini oddaje naročila

Naročila preko spletne prodajalne

 • Oddajo naročila začnete s klikom na gumb Dodaj v košarico.
 • Naročilo lahko oddate 24 ur na dan vse dni v tednu.
 • V primeru težav nas pokličite na 01/ 830-36-50 ali pošljite sporočilo na info@klp.si

Naročila preko telefona

 • Pokličite na telefonsko število 01/ 830-36-50.
 • Naročilo lahko oddate od 24 ur na dan, vse dni v letu.
 • Naročite lahko izključno izdelke, ki imajo košarico (ikona ).
 • Pri naročilih preko telefona lahko izberete izključno plačilo po povzetju (plačilo preko plačilne kartice ni možno).

Naročila preko e-pošte

 • Pošljite elektronsko pošto na naslov info@klp.si .
 • Naročilo lahko oddate 24 ur na dan vse dni v tednu.
 • V naročilo vpišite:
  • šifre izdelkov s količinami
  • vaše podatke (ime, priimek, naslov, e-mail, telefonsko številko)
  • željen naslov dostave
 • Pri naročilih preko e-pošte lahko izberete izključno plačilo po povzetju ali preko TRR-ja (plačilo preko plačilne kartice ni možno).
 • Naročite lahko izključno izdelke, ki imajo košarico (ikona ).

Preklic naročila

Prejeta naročila preko spleta lahko brez dodatnih stroškov prekličete do prejema elektronskega sporočila "Pošiljka oddana dostavni službi". Obvestilo o preklicu naročila je možno po elektronski pošti info@klp.si . V zadevo elektronskega sporočila navedite "Preklic naročila", v sporočilu pa navedite ime in priimek ter številko naročila.

Sprememba naročila

Naročilo po povzetju z gotovino

Po oddaji naročila po povzetju lahko spremembe naročila posredujete po elektronski pošti na naslov info@klp.si  in posredujete sledeče podatke:

 • ime, priimek in številko naročila
 • izdelke, ki jih želite dodati, spremeniti ali odstraniti s količinami
 • željene spremembe dostave ali načina plačila

Naročilo s plačilno kartico

Po oddaji naročila, plačanega s plačilno kartico, je postopek spremembe naročila zaradi opravljene rezervacije sredstev na plačilni kartici sledeč:

 • prekličite naročilo po zgornjih navodilih za preklic naročila
 • izdelajte novo naročilo

Shranjevanje naročila oziroma pogodbe

Potrjeno naročilo oziroma sklenjena pogodba se v elektronski obliki nahaja v podjetju KLP d.o.o. Kupec lahko pridobi kopijo pogodbe z zahtevo po elektronski pošti na naslov info@klp.si  ali po telefonu (01) 830 36 50 od ponedeljka do petka od 7:00 do 15:00.

Izdaja računa

Prodajalec mora za dobavo blaga ali storitev izdati račun in ga izročiti kupcu. Kupec mora prevzeti račun in ga zadržati neposredno po odhodu iz poslovnega prostora. Pri poslovanju preko spleta  bomo izdali račun ob pošiljanju blaga kupcu oziroma ko bo blago odpremljeno. Za spletne nakupe trenutno ne izdajamo e-računov. V kolikor za nakup blaga potrebujete e-račun, nam pošljite povpraševanje na info@klp.si in pripravili vam bomo individualno ponudbo.

Dostava

Dostavo izvajamo v sodelovanju s Pošto Slovenije. Kupljeno blago je dobavljivo običajno v od 2 do 3 delovnih dneh, če ni drugače označeno. Zaradi praznikov ali vikendov se lahko čas pošiljanja podaljša, zato vas prosimo za razumevanje. V primeru, da naročila zaradi nepredvidljivih razlogov ne moremo dostaviti v obljubljenem roku, vas o novem dobavnem roku obvestimo po telefonu ali na vaš elektronski naslov. 

V spletni prodajalni KLP želimo ugoditi vsem kupcem, zato kupljeno blago dostavimo kamorkoli v Sloveniji. Če vas v času dostave ni doma, lahko naročene izdelke prevzamete v vaši enoti Pošte Slovenije. V kolikor želite, da vas s strani Pošte Slovenije o dostavi obvestijo preko telefona, nam to posebej sporočite na naslov info@klp.si . Dostava blaga v tujino je možna izključno na podlagi medsebojnega individualnega dogovora ob vnaprej definirani lokaciji in izračunanih stroških pošiljanja. V tem primeru nam preko e-pošte na naslov info@klp.si  pošljite vaše podatke in željene izdelke s količino, da vam pripravimo predračun.

Strošek dostave

Ob spletnem nakupu se vrednosti pošiljk izračunavajo glede na težo izdelkov ob opravljenem nakupu in so jasno razvidni ob oddaji naročila. Navedeni pogoji dostave veljajo le pri nakupu v spletni prodajalni za področje Slovenije.

Pravica do odstopa od nakupa

V primeru, da želite iz kateregakoli razloga odstopiti od prodajne pogodbe oziroma nakupa, nas lahko v 14 dneh obvestite, da odstopate od pogodbe, ne da bi vam bilo za to treba navesti razlog za svojo odločitev. Obvestilo o odstopu lahko predložite na obrazcu in ga izpolnjenega pošljete na naslov KLP d.o.o. PC Komenda, Pod jelkami 2, 1218 Komenda ali z nedvoumno izjavo, ki jo lahko pošljete po e-pošti na info@klp.si 14-dnevni rok začne teči z dnem, ko ste prejeli blago. Edini strošek, ki vas bremeni v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga

Če ste blago že prejeli in od pogodbe odstopate, morate blago vrniti v 30 dneh po poslanem obvestilu ali izjavi, da odstopate od pogodbe. Blago morate vrniti skupaj z vso pripadajočo dokumentacijo in računom. V primeru vračila blaga vam bomo kupnino vrnili takoj, ko bo to mogoče, najkasneje pa v 14 dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe, razen v primeru plačila s kartico, če še ni bila bremenjena.

Vračilo blaga

Osebno v prodajalno na naslovu PC Komenda, Pod jelkami 2, 1218 Komenda

 • vračilo blaga predhodno najavite preko e-pošte info@klp.si  ali preko telefona na 01/ 830-36-50 od ponedeljka do petka od 7:00 do 15:00
 • navedete ime in priimek, številko naročila, e-pošto in kontaktni telefon
 • poleg blaga obvezno predložite kopijo originalnega računa

V primeru odstopa od pogodbe preko dostavne službe na naslov

 • KLP d.o.o.
  PC Komenda, Pod jelkami 2,
  1218 Komenda

Poleg blaga obvezno predložite kopijo originalnega računa. Stroške pošiljanja krijete sami.

V primeru reklamacij, napačnih ali razbitih izdelkov

 • vračilo blaga predhodno najavite preko e-pošte info@klp.si  ali preko telefona na 01/ 830-36-50 od ponedeljka do petka od 7:00 do 15:00
 • po potrditvi oziroma uskladitvi z vami bomo organizirali prevzem pošiljke preko Pošte Slovenije 

Poleg blaga obvezno predložite kopijo originalnega računa. Stroški pošiljanja so brezplačni.

Na vašo željo vam lahko blago zamenjamo za drugo ali pa vam vrnemo kupnino.

Na zgornji naslov ali na elektronski naslov info@klp.si  lahko pošljete tudi svoje ugovore, pripombe, zahtevke in predloge.

Garancija

Izdelki imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu, računu ali oglaševalskem sporočilu. Dobavitelj izdelka jamči za kakovost izdelka oziroma brezhibno delovanje v garancijskem roku, če ga boste uporabljali v skladu z njegovim namenom in priloženimi navodili. Garancijski rok začne teči z dnem prevzema blaga s strani kupca.

Prodajalec ni usposobljen za tehnično presojo glede morebitnih okvar in tako tudi ne more odločati o zamenjavi izdelka v okvari brez mnenja pooblaščenega servisa.

Reklamacije

V podjetju KLP se zavedamo pomembnosti reklamacij, zato se trudimo, da jih rešimo v najkrajšem možnem času in v obojestransko zadovoljstvo, vsekakor pa skladno z zakonsko veljavnimi določili. Izdelke lahko reklamirate v prodajalni na naslovu PC Komenda, Pod jelkami 2, 1218 Komenda, v kateri prodajajo blago, katerega ste kupili.

Stvarne napake

V skladu s 37. členom Zakona o varstvu potrošnikov je napaka stvarna v primeru:

 • če izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet
 • če izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana
 • če izdelek nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane
 • če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila

Primernost izdelkov se presoja glede na običajne izdelke enake vrste in ob upoštevanju izjav o značilnosti blaga s strani dobavitelja ali KLP d.o.o.

Uveljavljanje stvarnih napak

Stvarno napako lahko uveljavljate z natančnim opisom napake, omogočenim pregledom izdelka in obvestilom na elektronski naslov info@klp.si ali osebno na sedežu podjetja, kjer bomo izdelek pregledali in vam izdali potrdilo o vročitvi izdelka. Za stvarne napake na izdelkih, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti od izročitve, ne odgovarjamo.
Po ustreznem obvestilu in omogočenem pregledu izdelka bomo bodisi:

 • odpravili napako na izdelku
 • povrnili del plačanega zneska v sorazmerju z napako
 • izdelek z napako zamenjali z novim brezhibnim izdelkom
 • povrnili celotni plačani znesek

V kolikor obstoj napake na izdelku ni sporen, vam bomo čimprej, vendar najkasneje v roku osmih dni ugodili. V primeru spora glede obstoja napake pa vam bomo najkasneje v osmih dneh pisno odgovorili.

Varnost

Poskrbeli smo, da bo vsak nakup v spletni prodajalni popolnoma varen. Vsi zaupni podatki, ki se prenašajo preko spleta (osebni podatki, podatki o nakupih in številke plačilnih kartic), so ustrezno kodirani, zato jih tretje osebe ne morejo prebrati. 

Spletni center www.klp.si uporablja 128-bitni kodirni ključ in tehnologijo SSL (Secure Socket Layer). Za maksimalno varnost prenosa je poskrbljeno z mehanizmi, ki jih uporabljajo banke, finančne ustanove in najboljše spletne trgovine. 

Avtorizacije in transakcije s plačilnimi karticami se izvajajo preko avtorizacijskega centra banke, s katero ima KLP pogodbo za plačila s plačilnimi karticami. Avtorizacije kartic se vršijo v realnem času s takojšnjim preverjanjem podatkov v bančnem sistemu. Podatki o karticah se ne shranjujejo na strežniku KLP-ja. 

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno originalno programsko opremo (posodobljeno protivirusno zaščito) svojega računalnika.

Varovanje osebnih podatkov

Obvezujemo se, da bodo osebni podatki, pridobljeni preko spletnega mesta v celoti ostali hranjeni, varovani in obdelovani izključno s strani podjetja KLP d.o.o. Z vsemi pridobljenimi osebnimi podatki bomo ravnali v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.
Vaši podatki so ustrezno zaščiteni pred izgubo, uničenjem, ponarejanjem, manipuliranjem in neavtoriziranim dostopom ali neavtoriziranim odkritjem s strani tretjih oseb.

Osebni podatki, ki so pridobljeni preko spletne prodajalne za namen izvedbe spletnega nakupa, se uporabljajo izključno za potrebe izvedbe in dostave naročila ter v primeru upravičenosti in posebnih akcij, posredovanje kupona za unovčevanje.

Odjava od e-novic

Odjava iz seznama prejemnikov e-novic je možna kadarkoli preko elektronske pošte info@klp.si. Odjavite se lahko tudi s klikom na odjavno povezavo v katerihkoli od prejetih eNovic. Zaradi specifičnosti poslovnega procesa in tehničnih omejitev je mogoče, da boste v 15 dneh od datuma vaše odjave še prejeli našo e-pošto, v primeru, da je bila e-pošta že poslana oziroma v fazi pošiljanja. V tem primeru se vam opravičujemo in vas prosimo za razumevanje.

Brisanje prijave na e-novice

Če želite brisati osebne podatke, katere hranimo za pošiljanje e-novic, nam to sporočite na elektronski naslov info@klp.si . Zahtevek za brisanje prijave mora biti poslan z elektronskega naslova, s katerim ste se prijavili na e-novice ali pa morate navesti elektronski naslov, ki ga odjavljate. V roku 15 dni od prejema vaše zahteve za brisanje prijave, bomo zbrisali vaše osebne podatke in vas o tem tudi obvestili.

Odveza odgovornosti

Vsebino, objavljeno na spletnih straneh podjetja KLP, je dovoljeno uporabljati in reproducirati le v nekomercialne namene, pri čemer pa je potrebno ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah. KLP d.o.o., zagotavlja kar najbolj ažurno in natančno vsebino svojih spletnih strani, vendar ne prevzema nobenih garancij o njeni ažurnosti in/ali natančnosti. Vsi uporabniki vso objavljeno vsebino uporabljajo na lastno odgovornost.

KLP d.o.o. ne odgovarja za morebitno škodo, ki bi izhajala iz dostopa do uporabe ali nemožnosti uporabe informacij na spletnih straneh podjetja KLP, ali za kakršne koli tehnične napake. Prizadevamo si priskrbeti ustrezne slike za vse izdelke v spletni prodajalni KLP. V primeru morebitnih razlik med barvnimi odkloni in dejanskimi izdelki, to ne vpliva na lastnost izdelka. Dopuščamo možnosti za nepravilnosti podatkov, slikovnega, tekstovnega, zvočnega in video materiala v spletni prodajalni KLP. Za podrobnejše opise in informacije se lahko obrnete na nas ali direktno na proizvajalca izdelka. V primeru napak vam bomo omogočili odstop od pogodbe na naše stroške.

KLP d.o.o. si pridržuje pravico do sprememb pogojev poslovanja preko spletne prodajalne kadarkoli, kakorkoli in brez predhodnega opozorila.